Pay It Forward

De term "Pay It Forward" komt voort van het gelijknamig boek van Catherine Ryan Hyde. In 2000 werd het boek eveneens verfilmd met eenzelfde titel. Daarin wordt voorgesteld hoe elk individu of organisatie kan bijdragen om deze wereld verbeteren, en dit door diegenen die in moeilijkheden verkeren onvoorwaardelijk te helpen, met daarbij aan hen de vraag om hetzelfde principe verder door te geven. Dit in tegenstelling met de huidige mentaliteit van "Pay it back - Voor wat hoort wat!".

De bedoeling is om een maatschappelijk bewuste beweging op gang te krijgen uitgaand van dit principe, en van daaruit verder te bouwen aan een meer verdraagzame en spirituele samenleving in ons land en daarbuiten.

De auteur is bereid gratis(*) lezingen te geven omtrent de onderwerpen waarvan sprake in het boek en het "Pay it forward"-principe, in het geval van scholen en niet-commerciƫle organisaties die ervoor kozen om rond het thema "Pay it forward" te werken.

Indien het project jou aanspreekt en je hebt ideƫen of je wil meewerken aan de opbouw van de "Pay it forward"-beweging, dan kan je dit laten weten via het e-mailadres: be.payitforward(at)gmail.com! (vervang (at) door het symbool 'apestaartje')

          

 (*) verplaatsings- en eventuele verblijfskosten worden wel in rekening gebracht...


Pay it forward - How about you? (engels gesproken)

Pay It Forward - inspirerende video

Pay It Forward in de praktijk (engels gesproken)

I am that Change! (engels gesproken)


Make someone happy! (engels gesproken)


How about WE? (engels gesproken)


       Boek


        Film